مراسم اختتامیه همایش علمی پژوهشی "دین و بیماری‌های بحران‌زا" در حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع)، برگزار شد.

دین همه زندگی انسان است، به گزارش وقایع نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، مراسم اختتامیه همایش ملی علمی پژوهشی “دین و بیماری‌های بحران‌زا” پنجشنبه ۱۴ اسفند با حضور نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز و مدیر حوزه‌های علمیه خواهران فارس در شیراز برگزار و از طلاب و دانشجویان و اساتید تولید کننده ۸ مقاله برتر این همایش قدردانی و تجلیل شد.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران فارس در این مراسم با طرح این سئوال که دین در مواجهه با بیماری‌های بحران‌زا چه واکنشی دارد و آیا دین برای مواجهه با این پدیده نسخه‌ای را تجویز می‌کند یا موضوع را به سکوت واگذار می‌کند، افزود: امروزه در جوامع بین‌المللی، چهار بعد سلامت روانی، اجتماعی، زیستی و محیطی معنوی به آن اعتقاد راسخ است که باید دین ورود پیدا کند که در حال حاضر در مراکز آموزشی و درمانی در بسیاری از کشورهای آمریکا و اروپا شاهد رواج این چهار بعد هستیم.

حجت‌الاسلام عبدالرضا محمودی، با بیان اینکه معنویت در سلامت یک مسئله مهمی است که در دستور کار همه کشورها و جوامع قرارگرفته است، به ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی اشاره و اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی ظرفیت خوبی در علم و علوم دینی دارد که می‌توانند نظریه کارشناسی در بحث بیماری‌ها بدهند.

محموی به تعریفی از بیماری‌های بحران‌زا از زبان یک پزشک اشاره کرد و گفت: بیماری‌های عفونی، میکروبی را بیماری بحران‌زا می‌نامند که سطع وسیعی همانند ویروس کرونا به خود اختصاص می‌دهد.

وی دین را شامل سه بحث اعتقادی، احکام و اخلاق دانست و افزود: اعتقاد شالوده تفکر انسان را به خود اختصاص می‌دهد، همچنین احکام به چهارمقاله ارتباط با خود، ارتباط با همنوع، ارتباط با خداوند و ارتباط با هستی است که در اصطلاح احکام می‌گویند و اخلاق هم باید و نبایدهای است که در زندگی روزمره مد نظر قرار می‌دهیم.

محمودی به مطالعات میدانی و شواهد اشاره کرد و گفت: شواهد مختلفی محققان پیدا کردند و در نتایج یک سری مطالعات در بخش اورجینال و مطالعات خواندنی است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس و تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) نیز در این همایش با اشاره به سخن علامه طباطبایی گفت: دین همه زندگی انسان است و مشاهده می‌کنیم بیش از ۵۰۰ آیه قرآن کریم دستور می‌دهد و این یعنی دین موضوعی بالاتر از نماز خواندن و عبادت است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام با بیان اینکه نقش دین در بیماری‌های همه‌گیر و کنترل و پیشبرد اهداف و بهداشتی کار شده است، افزود: دین عملاً در عرصه تولید دانش حمایت شده است.

آیت‌الله دژکام به دو تصور از دین اشاره و اضافه کرد: برخی تصور از دین را یک دین حداقلی و کوچک می‌دانند و معتقدند دین باید در عرصه نماز و روزه و ارتباط معنوی باشد اما تصوری که بزرگان ما مانند علامه طباطبایی و آیت‌الله مطهری در عرصه نظریه‌پردازی دارند متفاوت با تصور اول است و علامه طباطبایی می‌فرمایند، دین همه زندگی انسان است و مشاهده می‌کنیم بیش از ۵۰۰ آیه قرآن کریم دستور می‌دهد و این یعنی دین موضوعی بالاتر از نماز خواندن و عبادت است.

امام جمعه شیراز ادامه داد: امروز در دنیا یک عده اصرار بر تفسیر دین در قالب خواندن نماز و عبادت دارند زیرا می‌خواهند ما را مانند خودشان کنند که این‌ها شیطان‌های انسی هستند.

وی با اشاره به اینکه جهت سلامت معنوی در کرونا کمیته تشکیل شده است، گفت: در عرصه‌های مختلف حضور دین در زندگی را دیده‌ایم اما راضی نیستیم و به تعبیری می‌توان گفت جای خشنودی است اما قانع نیستیم و به فرموده مقام معظم رهبری تا تمدن نوین اسلامی در دنیا گسترش پیدا نکند قانع نباید باشیم زیرا زمینه ساز ظهور است.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: نقش حوزه باید پررنگ‌تر شود و در حوزه خواهران عنوان پایان‌نامه‌ها بعضی مواقع خودش نمره کامل دارد زیرا به مباحثی اشاره می‌شود که در آن ضعف احساس می‌شود و حوزه برادران هم باید به این سمت حرکت کند.

۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که ۳۸ مقاله به مرحله نهایی راه یافت و در نهایت ۸ مقاله، شامل ۴ مقاله در سطح دانشجویان و طلاب و ۴ مقاله در سطح اساتید، به عنوان برتر معرفی و از تولید کنندگان آن تجلیل شد.

مقالات برتر این همایش ملی علمی پژوهشی در فصلنامه علمی تخصصی رهیافت فرهنگ دینی آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) چاپ خواهد شد.