به گزارش وقایع‌نیوز به نقل از اکوپرشین: علیرضا کیهان‌پور، مدیر اطلاع‌رسانی و همکاری‌های بین‌المللی اتحادیه سراسری صیادی ایران: مهندس گلشني مديرعامل گروه سرمايه‌گذاري منطقه آزاد چابهار با اشاره به ضرورت و اهميت موضوع اظهار داشت: يكي از مشكلات ما در حوزه صيد و صيادي، موضوع خدماتي است كه در اين حوزه براي ارائه آنها نيازمند هم افزايي خيلي زيادي به لحاظ سخت افزاري و نرم افزاري بين بخش‌هاي مختلف هستيم.

جلسه مجازي افتتاح كارت الكترونيكي شهروندي(ماكا) و سيم كارت «مكران تل» با حضور معاون وزير و رييس سازمان شيلات ايران، معاونين و مديران ستادي، مدير كل شيلات سيستان و بلوچستان، مديرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، مديرعامل گروه سرمايه‌گذاري چابهار، مديرعامل و اعضاي هيات مديره شركت بهاران روز سه شنبه ۲ شهريور ۱۴۰۰ در محل سالن جلسات سازمان برگزار شد.

به گزارش وقایع‌نیوز به نقل از اکوپرشین: علیرضا کیهان‌پور، مدیر اطلاع‌رسانی و همکاری‌های بین‌المللی اتحادیه سراسری صیادی ایران: مهندس گلشني مديرعامل گروه سرمايه‌گذاري منطقه آزاد چابهار با اشاره به ضرورت و اهميت موضوع اظهار داشت: يكي از مشكلات ما در حوزه صيد و صيادي، موضوع خدماتي است كه در اين حوزه براي ارائه آنها نيازمند هم افزايي خيلي زيادي به لحاظ سخت افزاري و نرم افزاري بين بخش‌هاي مختلف هستيم.

وي اشاره كرد: با توجه به اين كه جامعه شيلاتي در صنعت شيلات و در زيربخش آن، صيد و صيادي يكي از مهم ترين بخش‌ها است، سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه اجراي مسئوليت‌هاي خود استفاده از اين خدمات براي جامعه صيادي را به صورت الكترونيكي را در دستوركار خود قرارداده است. خوشبختانه مجموعه بهاران ضمن استقبال از اين موضوع، به طور جدي وارد فاز اجرايي شدند كه درنهايت موفق شديم در عيد فطر با حضور رئيس جمهور آن را رونمايي نماييم.

گلشني در ادامه افزود: در اين جلسه بهره‌برداري از اين خدمات را در اولين لايه ازمخاطبين خود يعني جامعه صيادي با حضور مدعوين محترم در سازمان شيلات و استان‌ها افتتاح خواهيم كرد.

وي با اشاره به اهميت اين موضوع در جامعه صيادي گفت: تامين مواد غذايي،عوارض بندري، سوخت، تعرفه صيد و همه خدمات بهداشتي و درماني جامعه پرمخاطب صيادي از موضوعات مهم  سازمان شيلات ايران است كه با هم افزايي سازمان منطقه آزاد چابهار و به خصوص مجموعه بهاران، امروز بهره‌برداري الكترونيكي از خدمات مذكور را رونمايي و افتتاح مي‌كنيم.

دكتر خون ميرزايي معاون وزير و رييس سازمان شيلات ايران، ضمن تسليت ايام سوگواري ماه محرم و گراميداشت هفته دولت و ياد و خاطره شهداي اين هفته اظهار داشت: عمده فعاليت‌هاي صيد و صيادي ما به لحاظ ظرفيت در جنوب متمركز است بيش از ۶۰۰ هزار تن ازكل  700 هزار تن صيد ما در دو استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان صورت مي‌گيرد كه عمده اين صيد در محدوده سواحل مكران است درچهارشهرستان جنوبي استان سيستان و بلوچستان و سه شهرستان شرقي استان هرمزگان.

وي افزود: به موازات اين توليد، بديهي است كه بخش اعظم جامعه صيادي ما در منطقه هستند و به تبع آن، صنايع شيلاتي وابسته به اين صيدهم به طور عمده در اين استان‌ها متمركز است و علاوه بر فعاليت‌هاي آبزي پروري ساحلي كه در دو استان رخ داده است استعداد و ظرفيت توليد دو استان در عملكرد سال ۱۳۹۹ در همين بخش بوده است.

دكترخون ميرزايي با تاكيد بر ظرفيت‌هاي صيد و صيادي دو استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان افزود:در حوزه آبزي پروري ساحلي با تمركز بر ماهي و ميگو و همچنين پرورش ماهي در قفس در محيط‌هاي دريايي،اين دو استان ظرفيت‌هاي بسيارزيادي دارند به ويژه در شهرستان‌هاي سواحل مكران؛ و طبيعتاً اين جامعه، بسيار وسيع و گسترده استو شاغلين بسياري را دربرمي گيرد.

وي ارائه خدمات و مديريت فعاليت‌هاي صيادي را نيازمند هوشمندسازي و بروزرساني فعاليت‌ها دانست و عنوان كرد: در اين زمينه هنوز به دستاوردهاي مطلوب نرسيده ايم و تامين نيازمندي ها، حلقه‌هاي پيش و پس از توليد و سامان دهي بازار، تامين سرمايه در گردش و منابعي كه مربوط به اين كار است نياز به يك بازنگري، بروزرساني و تقويت جدي دارد، اين جامعه در حوزه فعاليت‌هاي شيلاتي به اضافه خانوارها، جامعه بازار و مصرف‌كنندگان كه بعد دريافت‌كنندگان اين خدمت قرار مي‌گيرند جامعه بسيار وسيعي را در جنوب كشور تشكيل مي‌دهد و با تجربه موفقي كه در اين زمينه به دست خواهيم آورد قابل تسري به همه فعاليت‌هاي شيلاتي در كشور است.

رييس سازمان شيلات افزود: خوشبختانه يك برنامه وسيع، كامل و به روز براي رفع اين نيازمندي‌ها تهيه شده است. با توجه به ظرفيت‌هاي قابل توجه هلدينگ بهاران و همچنين پشتيباني‌هايي كه توسط همكاران در سازمان منطقه آزاد چابهار و شركت سرمايه‌گذاري صورت گرفته است، اميدواريم  اين هم افزايي تحت حمايت استانداري به عنوان استان پايلوت و نمونه مرحله اول، با موفقيت پيش برود.

دكتر خون ميرزايي ضمن ابراز خرسندي از اين تفاهم و هم افزايي اشاره كرد:اميدوارم اين خدمت براي آينده توسعه شيلات كشور منشاء خير و بركت باشد، بهره‌برداري از سيم كارت حوزه سواحل جنوب مايه مباهات و سربلندي است. اميدوارم تفاهم نامه سه جانبه بسترساز اين خدمات باشد.

وي در پايان افزود: توسعه زيرساخت‌ها و اسكله‌ها حسب تاكيد استاندارسيستان و بلوچستان، در دستور كار جدي سازمان شيلات ايران است تا به بهره‌برداري نهايي برسد و در همه زمينه ها، توسعه استان و توسعه سواحل مكران به عنوان الويت‌هاي كاري سازمان شيلات ايران مطرح است.