رشد ۵۰ درصدی قیمت برنج خارجی در بازار، دبیرانجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت : قیمت مشخصی برای برنج خارجی نمی توان اعلام کرد چراکه در مغازه ها بدلیل کمبود نرخ های سلیقه ای و بعضا افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصد اعمال می شود.
به گزارش وقایع نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: در فصل برداشت دولت هیچ اقدامی برای کاهش دوره ممنوعیت یا ورود بارهای رسوبی به بازار نداشت که این امر منتج به کمبود جدی و افزایش ۵۰ درصدی قیمت برنج خارجی در بازار شد که نمایندگان استان های جنوبی به این قضیه اعتراض کردند.
به گفته او، مقدار کمی برنج توسط بازرگانی دولتی وارد بازار شده اما بعید است که بتواند در کاهش قیمت در بازار اثر گذار باشد چراکه افزایش قیمت برنج خارجی منجر به افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت کالای هم ردیف همچون برنج پرمحصول ایرانی شده است.
کشاورز ادامه داد: در حال حاضر نرخ برنج های کیفی در حال افزایش است که این امر تهدید جدی برای کشاورزان است چراکه ممکن است در سطح عرضه با افزایش قیمت برنج کیفی تقاضایی در بازار وجود نداشته باشد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از افزایش ۳۰ درصدی قیمت برنج ایرانی نسبت به ابتدای فصل برداشت خبر داد و گفت: هم اکنون هرکیلو برنج پرمحصول زیر ۱۰۰ هزارتومان و ارقام کیفی بالای ۱۰۰ هزارتومان در بازار عرضه می شود، همچنین قیمت مشخصی برای برنج خارجی نمی توان اعلام کرد چراکه در مغازه ها بدلیل کمبود نرخ های سلیقه ای و بعضا افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصد اعمال می شود.
به گفته او، علی رغم آنکه فصل ممنوعیت پایان آبان به اتمام می رسد، اما هنوز وزارت جهاد تصمیمات خود در ارتباط با واردات اعلام نکرده است، درحالیکه انتظار می رود تکلیف بازار برنج را به عنوان دومین کالای استراتژیک هرچه سریع تر اعلام کند.
کشاورز از واردات ۴۵۰ هزارتن برنج توسط بخش خصوصی قبل از دوره ممنوعیت گفت: بعد از دوره ممنوعیت ۱۰۰ هزارتن برنج رسوبی وارد بازار می شود که بخشی از نیاز بازار مرتفع می شود. درحالیکه برای تنظیم بازار ایامپایانی سال نیاز است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج تا پایان دوره ممنوعیت وارد شود.
Friday, 15 November , 2024