به گزارش وقایعنیوز به نقل از اکوپرشین، علیرضا کیهانپور، مدیراطلاعرسانی اتحادیه سراسری صیادی ایران: تا پایان سال ۱۳۹۸؛ لرستان در بین استانهای غیر ساحلی کشور با تولید در مجموع انواع آبزیان که بیشتر میزان تولیدات فوق ماهی قزلآلا بوده است مقام نخست را در کشور به خود اختصاص داده است واین در حالی است که با یک تفاوت کم مقام دوم کشور را در تولید ماهیان سرد آبی کشور را دارا میباشد.
جشنوارههای طبخ آبزیان و ارتقای سرانه مصرف ماهی، استان لرستان به دلیل دارا بودن چشمهسارها، رودخانهها، تالابها، سرابها، آبشارها و منابع آبی مناسب از جمله دریاچه گهر کوچک و بزرگ در مناطق سردسیر و کوهستانی دارای ظرفیت بسیار بالایی برای تکثیر وپرورش آبزیان و بهویژه ماهی قزلآلاست ودر مناطق معتدل و گرمسیری تولید ماهیهای خاویاری، خانواده کپور و تکثیرماهیان زینتی در سالهای اخیر رشد و توسعه قابل تعمقی را داشته است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
به گزارش وقایعنیوز به نقل از اکوپرشین، علیرضا کیهانپور، مدیراطلاعرسانی اتحادیه سراسری صیادی ایران: تا پایان سال ۱۳۹۸؛ لرستان در بین استانهای غیر ساحلی کشور با تولید در مجموع انواع آبزیان که بیشتر میزان تولیدات فوق ماهی قزلآلا بوده است مقام نخست را در کشور به خود اختصاص داده است واین در حالی است که با یک تفاوت کم مقام دوم کشور را در تولید ماهیان سرد آبی کشور را دارا میباشد.
از سالیان دور میزان سرانه مصرف گوشت قرمز در استان بسیار بالا بوده که به دلیل دامپروری سبک وسنگین و همچنین علاقه و ذائقه، مردم استان بیشتر به مصرف گوشت قرمز تمایل داشتهاند اما همگام با توسعه آبزیپروری در استان و اشتیاق مردم به مصارف تازه خوری ودر دسترس ماهی پرورشی استان و به ویژه عرضه و زنده فروشی ماهی قزلآلا چشم انداز افزایش متوسط سرانه مصرف آبزیان به عنوان یک پروتئین سالم و باارزش را با برگزاری جشنوارههای طبخ آبزیان و برپایی مسابقات صید تفریحی به ویژه در دریاچه کیوی خرم آباد واقع در مرکز استان شتاب قابل قبولی نسبت به بسیاری از استانهای غیرساحلی به منصه ظهور رسانیده است که در جایگاه خود قابل ارزش میباشد.
طبخآنواع آبزیان با برپایی جشنوارههای متنوع
برگزاری دورههای آموزش و ترویج آشپزی و طبخ انواع آبزیان مکمل برپایی جشنوارههای متنوع طبخ ماهی و مورد استقبال مردم بوده که به این ارتقای مصرف آبزیان کمک نموده اما بابهره گیری از فرهنگسازی مناسب و تشویق و ترغیب آحاد مردم استان به مصرف آبزیان توسط رسانههای تصویری، شنیداری، مکتوب، فضای مجازی و تبلیغات در مدارس، آموزشکدهها، دانشگاهها، بیمارستانها، سرباز خانهها، ادارات ، تعاونیها، بازارچههای محلی ومیادین وتره بار کمک به پرورش دهندگان ماهی و افزایش مصرف ماهی را بیشتر خواهد نمود.
در این بخش قبل از پایانی این سلسله مقالات به طور خلاصه آخرین آمار ارائه شده تولیدات آبزیپروری استان توسط اداره کل شیلات لرستان را تا پایان سال ۱۳۹۸ مرور خواهیم کرد:
مقام نخست کشور در بین استانهای غیر ساحلی کشور با مجموع حدود ۲۴ هزار تن تولیدات آبزیپروری
تولید ۱۸ هزارو۱۵۲ تن ماهی قزلآلا
میزان برداشت ماهی از منابع آبی استان ۳۳۸۵ تن
تولید پرورش ماهیان گرم آبی شامل کپور ماهیان ۱۹۰۴ تن
پرورش ماهی در قفس ۵۰۰ تن
تولید گوشت ماهیان خاویاری ۲ تن
انواع ماهیان زینتی حدود۲/۸ میلیون بچه ماهی
ودر مجموع تولید نهایی آبزیپروری لرستان ۲۳۹۸۰ تن که به طور قطع پس از جمع بندی آمار سال ۱۳۹۹ که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به طور رسمی منتشر خواهد شد به نظر میرسد حتی شاهد افزایش تولیدات آبزیپروری استان لرستان و حفظ مقام نخست استانهای آبهای داخلی کشور باشیم.
ادامه دارد…
Thursday, 21 November , 2024