مصوبه کمیسیون تلفیق در دولت، به گزارش وقایع نیوز به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز در جلسه هیات دولت اظهار کرد: باید خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای برجام که حالا ۱+۴ هستند و یا در آینده ممکن است ۱+۵ باشند به صراحت بگویم هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد؛ ۵+۲ یا ۵+۳ نمی شود و این حرف های ناروا نباید گفته شود.
وی ادامه داد: برای این توافق سال ها فعالیت و مذاکره شده تا به این توافق رسیده اند، این توافق چیزی نیست که به سادگی به دست آمده باشد. اگر می خواهند به توافق بیایند اهلا و سهلا و اگر نمی خواهند هم اهلا و سهلا بروند دنبال زندگی شان؛ به هر حال ما کار خودمان را انجام می دهیم. احساس ما این است که افکار دنیا و سیاستمداران جهان و حتی سیاستمداران در خود آمریکا معتقدند که برجام می تواند برای امنیت، صلح و پیوند جامعه و تعامل کشورها مفید باشد و ما هم بر این مبنا حرکت می کنیم و پیش می رویم.
روحانی افزود: آمریکایی ها باید بدانند آنها تا امروز ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ هستند و هی بحث برجام نکنند. این بحث ایران نیست. بلکه قطعنامه مورد اتفاق شورای امنیت سازمان ملل است و شما هر لحظه که صبر کنید جرم بالایی انجام داده اید. چون ۲۲۳۱ را نقض کرده اید، پس به قانون و مقررات بین المللی برگردید؛ البته اگر برگشتید ما هم به طور کامل به تعهداتمان عمل خواهیم کرد، ولی ما قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض نکردیم که حالا بیاییم اصلاح کنیم. ما از قطعنامه خارج نشده ایم که بخواهیم به آن برگردیم.
رئیس جمهور در ادامه یادآور شد: من پیش از این هم گفته ام هفت صندلی بوده که ما شش تا روی آن نشسته ایم ولی یکی جنون ادواری گرفت و بیرون رفت. حالا یک ذره عقل پیدا کرده و آن جنون ادواری تمام شده پس به صندلی برگردد. به بقیه چه کار دارد. بقیه که سرجایشان نشسته اند. آمریکایی ها باید به قطعنامه ۲۲۳۱ و مصوبه شورای امنیت باز گردند. ما هر گونه حسن نیتی ببینیم پاسخش حسن نیت است. هر گونه اقدام در مقام عمل ببینیم پاسخش اقدام در مقام عمل است و اگر تعهد کامل ببینیم از طرف ما هم تعهد کامل خواهد بود.
روحانی در بخش دیگری از صحبت های خود خطاب به قوای سه گانه، مردم و رسانه ها گفت: الان شرایط نباید اینگونه باشد که سردارانی در میدان جنگ در برابر دشمن باشند و خدای نکرده عده ای بروند پشت دشمن علیه این سرداران سنگر بگیرند. بلکه همه باید یاری کنند، ما داخل یک جنگ هستیم و روزهای سختی را می گذرانیم و اگر کسی این موضوع را باور نکرده باید در افکار خود تجدید نظر کند.
وی همچنین تصریح کرد: بعضی ها ناراحت هستند که ترامپ سرنگون شده است. حالا عمومی نمی گویند اما در جلسات خصوصی می گویند که اگر ترامپ می ماند بهتر بود. نمی توان جنون و قانون شکنی ترامپ و جنگ تحمیلی اقتصادی را انکار کرد. انکار دشمن ننگ و به ضرر کشور است. بعضی ها می بینند که بخش بزرگی از مشکلات کشور به خاطر تحریم هاست اما یک کلمه راجع به آمریکا حرف نمی زنند. بعضی ها که مدعی ضد آمریکایی بودن هم هستند حتی یک فحش به آمریکا نمی دهند؛ چرا که به نظرشان فحش ویژه دولت و مخصوص شخص رئیس جمهور است که باید به او فحش بدهند و توهین کنند.
رئیس جمهور اضافه کرد: باید دست به دست هم دهیم و از تحریم فرصت بسازیم؛ البته تحریم مشکلاتی را درست می کند. این شرکت های دانش بنیانی که دیروز اعلام شد عدد آنها به ۵۷۰۰ شرکت رسیده که در آغاز این دولت ۵۰ شرکت دانش بنیان بوده، اینها از فرصت تحریم استفاده می کنند. اگر این تحریم نبود شاید بعضی از این عزیزان ما خیلی انگیزه نداشتند. کرونا برای ما یک معضل و مشکل بود اما در عین حال توانست یک فرصت ایجاد کند. امروز می بینید چقدر از افراد ما در ساخت واکسن، دارو و تجهیزات تلاش می کند. همه این کار را در فرصت کرونا کردند. ما در این فرصت کرونا ایثار و فداکاری در این ملت دیدیم، تمام کارخانه های بزرگ و عظیم ما شبانه روز کار کردند. راننده های عزیز ما کار کردند و در بنادر کار صورت گرفت و یک روز نبود که بگویند چون کروناست ما کار نمی کنیم. ما از همه اینها و از کشاورزان و صنعتگران تشکر می کنیم؛ چرا که کار عظیمی شد و خدمات ما تعطیل نشد.
وی افزود: مردم شما می بینید که وقتی یک ساعت برق می رود چه می شود؟ وقتی نعمت از دست می رود انسان نعمت را لمس می کند. این برقی که در طول سال هست و ممکن است یک روز یا یک نیمروز دچار مشکل شود و یا این آب که در طول سال هست و ممکن است نیم ساعتی دچار مشکل شود و این خدماتی که انجام گرفته از برق و آب و گاز گرفته تا بهداشت و آموزش و کاری که در اقتصاد دیجیتال و توسعه باندها و پهن باندها ایجاد شد را می بینیم، که در همین دوران صورت گرفته است.
رییس جمهور بیان کرد: من خدمت مردم عزیز ایران می گویم اگر کسی در دنیای امروز تصور کند پیشرفت اقتصادی بدون اقتصاد دیجیتال امکان پذیر است خطا کرده یا اگر می خواهیم اقتصادمان پیشرفت کند باید بخش دیجیتال مان یا شبکه ملی اطلاعاتمان پیشرفت کند و باندهایمان تحمل این کار را داشته باشد. شما الان می بینید که چقدر کسب و کار از طریق همین شبکه مجازی بین مردم است و اگر این فضای مجازی در همین دوران کرونا نبود باید چه کار می کردیم؟ ما باید قدردانی کنیم و از این فرصت استفاده کنیم.
روحانی ادامه داد: ما با همه توان برای اینکه فشار اقتصادی مضاعف نشود در حال تلاش هستیم. در همین یک ماه گذشته که به آمار اقتصادی مراجعه کنیم، روند کاهنده در رشد تورم و روند افزاینده در رشد اقتصادی با وجود همه فشارها و مشکلاتی که بوده و به دولت وارد می شود را شاهد هستیم. شما ببینید در این دو ماه چقدر وقت صرف کردیم و دولت و مجلس برای بودجه تلاش کردند اما در نهایت حاصل جمع آن صفر شد و همه چیز روی هوا رفت.
رئیس جمهور با اشاره به آنچه دیروز در موضوع بودجه در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: ما طبق زمان و قانون بودجه را تقدیم مجلس کردیم و در ستاد اقتصادی دولت جلسات زیادی را به بودجه اختصاص دادیم و در حد توان مان بهترین بودجه تهیه و تقدیم مجلس شد. توقع ما این بود که روند بودجه طی و تصویب شود. البته حق نمایندگان است که بودجه ای را تصویب یا رد کنند و ما نمی توانیم به آنها بگوییم چه کار کنند.
وی ادامه داد: اما در این بودجه دیدید دو ماه حرف هایی زده شد و مصاحبه ها و وعده هایی داده شد و تخریب هایی صورت گرفت که اگر رسانه ای و یا نماینده ای گفت، مورد انتظار ما نبود. ما می خواستیم بودجه در کمیسیون ها و صحن کامل تر شود، اما متاسفانه اهداف ما در بودجه مورد توجه نمایندگان در کمیسیون تلفیق قرار نگرفت. هدف ما بالا بردن ارزش پول ملی بود که اگر در سال آینده دلار ۱۲ هزار یا ۱۶ هزار تومان شد بودجه ما لنگ نشود. اگر بودجه را بر مبنای ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی ببندیم و ارز پایین بیاید می خواهی چه کار کنی؟ این می شود درآمدی که واقعی نیست.
روحانی در ادامه تاکید کرد: خدا را گواه می گیرم تمام تلاش ما در این مدت و در یکسال گذشته این بوده که به دو آرزو برسیم؛ کشوری که از یک طرف در برابر کرونا و از یک طرف در برابر تحریم هاست از مشکلات اصلی عبور کرده باشد. در بودجه هم همین را گفته ایم. ما وقتی در بودجه با ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی به دنیا علامت می دهیم همه دنیا می فهمند یعنی چه؟ و وقتی می گوییم ارز را متعادل می کنیم یعنی درآمد خیلی بیشتر از امسال خواهد بود و دنیا پیام فروش دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت روزانه را می گیرد. ما پیام های مهمی در بودجه دادیم ولی متاسفانه بعضی ها به این پیام توجه نکردند.
رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: ما در بودجه می خواستیم مردم امید داشته باشند و جهش تولید را ادامه دهیم. مثلا نمی خواستیم در معادن با وضع مالیات سنگین کاری کنیم که طرف در معدن را ببندد و یا در قیمت محصولات و سایر موضوعات صنعتی و در همه جا مشکلاتی پیش بیاید و یا قیمت سوخت را برای صنایع پنج برابر کنیم، این شد درآمد؟ این را که ما هم بلد بودیم بنویسیم. این یعنی گران کردن. تورم شاخ و دم ندارد و این روشن است و با تصمیمات کمیسیون تلفیق روشن بود که چه اتفاقی می افتد.
وی اضافه کرد: من از موضوعی نگران بودم و می ترسیدم و متاسفانه همان اتفاق هم افتاد و آن موضوع این بود که صدا و سیما مصوبات کمیسیون تلفیق را تبلیغ کند و این موضوعات به میان مردم برود و بازار به هم بریزد و خراب شود و در آخر هم تصویب نشود. دیدیم که همان شد و نمایندگان آن مصوبه کمیسیون تلفیق را رد کردند. مصوبه کمیسیون تلفیق ربطی به آنچه دولت نوشته ندارد و زمین تا آسمان با آن فرق دارد؛ چرا که همه چیز آن را به هم ریخته است و اگر تصویب می شد آثارش خطرناک بود.
رئیس دولت دوازدهم در ادامه عنوان کرد: اینکه ماشین لوکس را از مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی کنیم و بعد یک رانت بزرگی برای عده ای درست کنیم چیزی است که ما در بودجه نمی خواستیم. ما بلد بودیم اینها را بنویسیم اما چون نمی خواستیم رانت به وجود بیاید ننوشتیم یا مثلا در دولت معتقدیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی به تدریج تغییر کند، نه اینکه همین جوری یک دفعه تغییر کند. چون این دیگر شعار نیست. بعضی ها حساب می کنند و مثلا ۴۲۰۰ تومان را در چیزی ضرب می کنند و بعد می گویند قیمت فلان چیز باید فلان باشد. مگر فقط همان ۴۲۰۰ تومان بوده، بقیه موارد مرتبط با قیمت و یا عوارض و گمرک و سایر هزینه های را کنار می گذارند و بعد می گویند با ارز ۴۲۰۰ قیمت فلان چیز فلان قدر می شود. ما ۱۰ بار در ستاد اقتصادی و در حضور سران قوا حساب کردیم و دیدیم راه حل تغییر تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی است. به همین دلیل به تدریج برنج و شکر و حبوبات را از آن خارج کردیم ولی نه یک مرتبه و در یک لحظه، چرا که نگران درآمدهای توهمی بودیم.
روحانی در ادامه تاکید کرد: آنچه کمیسیون تلفیق تهیه کرده بود نه با واقعیت منطبق بود و نه برای معیشت مردم متناسب بود و نه متناسب با شکستن تحریم ها بود. مجلس هم آن را رد کرد که حق مجلس بود. اگر به دولت می آمد هم با آرای بالاتری نسبت به مجلس در دولت رد می شد و در نهایت باید به شورای نگهبان می رفت که با همین روند در شورای نگهبان هم رد می شد، چون شاکله آن به هم ریخته بود.
رئیس قوه مجریه با اشاره به این موضوع که مانند این اتفاق پارسال هم صورت گرفت یادآور شد: پارسال بعد از این اتفاق رئیس مجلس آمد و گفت که گزارش در صحن رد شده و باید به کمیسیون تلفیق برگردد و آن را اصلاح کند. چرا عین آن کار پارسال امسال نشده است؟ اینکه دولت دوباره اصلاحیه بنویسد از کجا آمد؟ این رویه و قانون نبوده و مگر رنگ آسمان از پارسال تا حالا عوض شده که چنین اتفاقی افتاده؟ درست است اسم مجلس از دهم به یازدهم فرق کرده اما مجلس، قانون و آئین نامه همان است. دولت رسما به مجلس اعلام می کند استنباط ما از آنچه در آئین نامه راجع به برنامه نوشته شده این است که بودجه به کمیسیون تلفیق برگردد و مجددا بررسی شود. امروز هم نقطه نظرمان را به مجلس اعلام می کنیم و امیدواریم با همکاری هم به نقطه مطلوب برسیم.
روحانی در بخش دیگری از صحبت های خود با گرامیداشت دهه فجر و همزمانی آن با میلاد حضرت زهرا (س) و امام خمینی (ره) اظهار کرد: سیره حضرت زهرا (س) به خصوص برای خانم ها یک الگوست و ولادت ایشان زمانی برای گرامیداشت مقام زن و مادر است. در اسلام زن مثل مرد حائز اهمیت است و از لحاظ جایگاه انسانی هیچ تفاوتی با مردم ندارد. ما در دولت افتخار می کنیم که در آغاز دولت سهم مدیریت میانی و رده بالای خانم ها پنج درصد بوده و الان به ۲۵ درصد رسیده و امیدوارم تا پایان دولت به ۳۰ درصدی که هدف ما بوده نزدیک شویم. ما امروز سفرای زن داریم که بی سابقه بوده، یا در صنعت برق و پتروشیمی مدیر بلندمرتبه زن داریم و یا فرماندار زن که بلوچ هم هست. اینها اهداف دولت بوده که به آن رسیده ایم. یکی از شاخص ها برای انقلاب اسلامی جایگاه زنان است که حقانیت این انقلاب را نشان می دهد و در انقلاب مشخص شد آن حرف هایی که می گفتند انقلاب اسلامی زن ستیز است باطل است.
رئیس جمهور در پایان با یادآوری خاطراتی از دوران پیروزی انقلاب خاطرنشان کرد: دهه فجر از افتخارات بزرگ تاریخ ما بوده، کسی فکرش را هم نمی کرد که یک نظام مردم سالار اسلامی به جای نظام شاهنشاهی بیاید و حتی در سال ۵۵ و ۵۶ بعضی از بزرگان انقلاب فکر نمی کردند که در سال ۵۷ چنین اتفاقی بیفتد، اما خدا نشان داد که منطق و کلام بر شمشیر پیروز است. امام با منطق و کلام بر قدرت نظامی پیروز شد و یک کار بزرگ انجام داد و مردم هم با خلوص ایثار به صحنه آمدند. امام حتی به یک رهبر دنیا تلفن نکرد و نامه ننوشت که آقا ما بر حقیم و شما بیایید به ما کمک کنید. چون به قدرت مردم اعتماد داشت. ما باید مراقبت کنیم انقلاب در مسیر خود و خط امام و مسیر اخلاق حرکت کنیم.
Thursday, 21 November , 2024