پیشرفت بیوتکنولوژی؛ فرصت راهبردی صنعت کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: استفاده از استراتژی‌های بیوتکنولوژیک مدرن در راستای افزایش تولید مواد غذایی برای تقاضای رو به رشد و تضمین امنیت غذایی در منطقه ضروری است.

پیشرفت بیوتکنولوژی؛ فرصت راهبردی صنعت کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: استفاده از استراتژی‌های بیوتکنولوژیک مدرن در راستای افزایش تولید مواد غذایی برای تقاضای رو به رشد و تضمین امنیت غذایی در منطقه ضروری است.

به گزارش وقایع‌نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان تات؛ سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این نشست افزایش جمعیت در سراسر جهان را تهدیدی برای امنیت غذایی دانست و گفت: رشد جمعیت، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، منجر به افزایش ۷۰ درصدی تولیدات مواد غذایی تا سال ۲۰۵۰ خواهد شد، و این مهم بهره وری کشاورزی را در چند دهه آینده در اولویت قرار خواهد داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تمرکز بیوتکنولوژی بر ایجاد فناوری‌هایی که عملکرد محصول را افزایش می‌دهد، گفت: پیشرفت‌های بیوتکنولوژیکی در تولید محصولات کشاورزی طی ۵۰ سال گذشته رو به رشد بوده است اما همچنان نیاز است تلاش‌ها برای کاهش فقر و نابرابری با استفاده از بیوتکنولوژی ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در منطقه با مشکلات راندمان پایین نهاده، تنش‌های غیرزیستی و زیستی، ضایعات عظیم کشاورزی که تأثیرات منفی قابل توجهی بر کل تولید کالاهای کشاورزی و محیط زیست منطقه ایجاد می‌کند، مواجه بوده است بر ضرورت بهبود استراتژی‌های مرسوم برای غلبه بر این نوع مشکلات تاکید کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی استفاده از استراتژی‌های بیوتکنولوژیک مدرن در راستای افزایش تولید مواد غذایی برای تقاضای رو به رشد و تضمین امنیت غذایی در منطقه را ضروری دانست.

خیام نکویی با اشاره به اینکه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشورهای عضو اکو نیز در حال توسعه است، خاطر نشان کرد: سرعت این پیشرفت باید با همکاری کشورهای عضو اکو افزایش یابد.

وی با بیان اینکه اکثر کشورهای عضو اکو به عنوان مرکز منشاء و تنوع بسیاری از گیاهان معطر، دارویی و زینتی در نظر گرفته می‌شوند، گفت: تنوع بالای منطقه ECO در ماهی‌ها، حیوانات و میکروارگانیسم‌هادر راستای امنیت غذایی و توسعه پایدار اهمیت حیاتی دارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فرصت‌های علمی و اقتصادی موجود در کشورهای عضو اکو، تاکید کرد: پیشنهاد می‌شود شبکه بیوتکنولوژی کشاورزی اکو بر استفاده از نیروی انسانی متخصص، انتقال تجربیات و دانش فنی و اشتراک‌گذاری اطلاعات، اعتبارسنجی ایمنی زیستی و تحلیل مدیریت ریسک محصولات بیوتکنولوژی متمرکز شود.

وی در پایان هماهنگ کردن مقررات ایمنی زیستی در کشورهای عضو برای تجارت ایمن این نوع کالاها را موضوع مهم دیگری دانست و تصریح کرد: برگزاری دومین نشست گروه تخصصی شبکه بیوتکنولوژی کشاورزی اکو با رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده می‌تواند گامی موثر در توسعه علمی و اقتصادی منطقه بردارد.