به گزارش وقایعنیوز به نقل از ایسنا: آرش نبیزاده، با بیان اینکه امسال خشکسالی، کاهش تولید و افزایش قیمت نهادهها منجر به افزایش هزینههای تولید ماهی از جمله قزلآلا شده است، گفت: افزایش قیمت نهادهها و خوراک ماهی بیشترین تاثیر را در قیمتها گذاشته است، زیرا ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده ماهی قیمت خوراک است.
چرا ماهی گران شده است؟، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی ماهیان سردابی کشور، خشکسالی، کاهش تولید، افزایش قیمت خوراک، حذف ارز ترجیحی تخم چشم زده ماهی، افزایش صادرات و بالارفتن تقاضای خرید مردم در هفتههای اخیر را دلایل افزایش قیمت ماهی قزلآلا و سالمون دانست.
به گزارش وقایعنیوز به نقل از ایسنا: آرش نبیزاده، با بیان اینکه امسال خشکسالی، کاهش تولید و افزایش قیمت نهادهها منجر به افزایش هزینههای تولید ماهی از جمله قزلآلا شده است، گفت: افزایش قیمت نهادهها و خوراک ماهی بیشترین تاثیر را در قیمتها گذاشته است، زیرا ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده ماهی قیمت خوراک است.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته ارز تخم چشم زده ماهی حذف شد و تولیدکنندگان با افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت بچه ماهی مواجه شدند. یعنی بچه ماهی که قیمت یک گرم آن ۵۰۰ تومان بود به ۲۰۰۰ تومان رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی ماهیان سردابی کشور اضافه کرد: ماهی قزلآلا و سالمون در یک ماه اخیر افزایش قیمت داشته است و انتظار داریم که در نیمه دوم سال باز هم افزایش داشته باشد. در حال حاضر نیز قیمت عمده فروشی ماهی قزلآلا در بازار تهران۶۴ تا ۶۵ هزارتومان و در بازار خرده فروشی حدود ۷۵ تا ۷۷ هزارتومان است.
این عدد در استان هایی که تولید کم است ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر است. همچنین قیمت عمده ماهی سالمون نیز به دلیل افزایش درخواست صادرات از حدود ۶۷ تا ۶۸ هزارتومان به۷۴ رسیده است.
وی در ادامه گفت: البته این ارقام نشان دهنده گرانفروشی نیست بلکه قیمت واقعی ماهی است.
نبیزاده در بخش دیگری از صحبتهایش افزایش تقاضای خرید ماهی در نیمه دوم سال را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمتها دانست و گفت: مردم در نیمه دوم سال بیشتر ماهی میخرند و این فرهنگ غلط نیز جا افتاده که باید مصرف در این بازه سال بیشتر شود. در حالی که ماهی مختص به فصل خاصی نیست و باید در تمام فصول استفاده شود.
وی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت ماهی قزلآلا تا ۷۵هزارتومان دست مصرف کننده را در خرید این کالای پروتیینی کوتاه میکند و این قیمتها قرار است تا کجا بالا رود، اظهار کرد: تولیدکنندگان ماهیان سردابی با توجه به سرمایه گذاری که در این بخش دارند بایستی ۲۰ تا ۲۵درصد سود کسب کنند اما در سال گذشته این سود کمتر از ۸ درصد بوده است.
اگر سود کم باشد تولید صرفه اقتصادی ندارد و تولیدکننده عملا دست از تولید بر میدارد. به بیان دیگر ظرفیت تولید قزلآلا در کشور در سال ۲۳۰ هزارتن است که از این عدد فقط ۱۲۰ هزارتن آن امسال تولید شده است. این یعنی تولیدکنندگان رغبت تولید را از دست دادهاند.
در حقیقت نمیتوان تولید کننده را مجبور کرد با افزایش هزینهها کنار بیاید ولی از سود منطقی خود بگذرد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی ماهیان سردابی کشور افزود: اینکه سطح رفاه در جامعه پایین است تقصیر تولیدکننده نیست. دولت باید این مشکل را حل کند. متاسفانه این پایین بودن سطح رفاه منجر به کاهش میل و رغبت مردم برای خرید و مصرف ماهی شده است.
وی در پایان به آمار تولید ماهی قزلآلا اشاره کرد وگفت: سال گذشته که شرایط تولید بهتر بود ۱۴۵هزارتن ماهی قزلآلا تولید کردیم. امسال به دلیل خشکسالی این عدد به حدود ۱۲۰ هزارتن رسیده است. یعنی تولیدات ماهی قزلآلا نسبت به سال قبل حدود ۱۵ تا ۲۰ هزارتن کاهش پیدا کرده است.
Thursday, 5 December , 2024