یارانه ۵۰ درصدی آببها برای اصلاح الگوی کشت، سازمان مدیریت و وزارت نیرو برای اصلاح الگوی کشت یارانه تخفیف ۵۰ درصدی آب بها توسط وزارت نیرو و اختصاص ادوات کشاورزی در نظر گرفته است.
به گزارش وقایع نیوز، علیرضا مهاجر، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت صبح امروز (یکشنبه ۱۶بهمن ماه ۱۴۰۱) در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: این یارانه توسط وزارت نیرو برای تهیه ادوات کشاورزی در نظر گرفته شده است؛ همچنین یکپارچهسازی اراضی برای این مهم لحاظ شده است.
آن طور که مهاجر میگوید میزان تولید از ۲۶ میلیون تن در محصولات کشاورزی به ۱۵۶ میلیون تن رسیدهاست. به گفته وی، حدود ۸۸ میلیون تن تولید زراعی کشور است و همه محصولات استراتژیک در معاونت زراعت از گندم جو علوفه و غیره تولید میشود.
مهاجر با اشاره به پیشرفتهای انجام شده در حوزه زراعت و تولید این محصولات، یادآور شد: در دهه ۸۰ و ۹۰ در گندم به خودکفایی رسیدیم اما این خودکفایی ادامهدار نبوده است؛ بنابراین در حال حاضر سیاستمان رسیدن به خودکفایی پایدار در گندم است.
اصرار به خودکفایی پایدار در گندم
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به میزان تولید گندم در اوایل انقلاب، تصریح کرد: امروز از مرز تولید ۲۶ میلیون تن در محصولات کشاورزی به ۱۵۶ میلیون تن رسیدهایم.
معاون وزیر در امور زراعت با اشاره به اینکه در اصلاح الگوی کشت بخش دیگری از نیازهای کشور را نیز تامین خواهیم کرد، یادآور شد: امسال ۷٫۵ میلیون تن گندم و ۵۰۰ میلیون تن نیز بذر گندم از کشاورزان خریداری شده است.
احیای سازمان پنبه
وی با اشاره به تولید محصول پنبه در کشور، گفت: این محصول از محصولات استراتژیک در کشور است و تا دو سال آینده به بیش از تولید قبل از انقلاب خواهد رسید.
مهاجر دلیل کاهش تولید این محصول استراتژیک را در کشور انحلال سازمان پنبه در کشور عنوان کرد و گفت: احیای این سازمان مورد تاکید رئیس جمهور بوده است.
وی اصلاح الگوی کشت را از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد، گفت: بیش از ۵۰ سال بوده که الگوی کشت مغفول مانده و امیدواریم در چند سال آینده تولید را در قالب اصلاح الگوی کشت بیاوریم.
طرح جهش تولید در دیمزارها
وی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، یادآور شد: طرح جهش تولید در دیمزارها یکی از برنامههای بسیار خوب با همراهی اجرایی توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) بوده که میتوانیم میزان عملکرد در واحد سطح در دیمزارها را افزایش دهیم؛ برای منظور آموزش، ترویج، تسهیلات، ادوات به کشاورزان کمک میکنیم و امیدواریم تا پایان طرح که ۵ساله بوده به صورت دائمی افزایش عملکرد را داشته باشیم.
مهاجر در پاسخ به سوال کشاورزی کشورمان تجاری است یا معیشتی؟ پاسخ داد که کشاورزی کشور ما از حالت تجاری به معیشتی با توجه به قانون ارث تغییر پیدا کرده است و دیگر کشاورزی در کشور تجاری نبوده و به عنوان یک شغل در نظر گرفته نمی شود؛ بنابراین امکان علمی و تجاری سازی کشت در زمین های خرد شده وجود ندارد و باید به سمت قانون هایی برویم که از خرد شدن اراضی جلوگیری شود.
افزایش قیمت ارز عامل گرانی پیاز
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه در قانون صادرات و واردات چنانچه کمبودی داشته باشیم قانون به دولت اجازه داده است که واردات انجام شود گفت: در حال حاضر مقداری پیاز وارد کشور شده است.
علیرضا مهاجر در پاسخ به این سوال که چرا قیمت پیاز افزایشی شده است؟ گفت: یکی از مشکلاتی که در تولید محصولات کشاورزی داریم بحث صادرات است.
طبق قانون مجاز به جلوگیری از صادرات نیستیم و باید اجازه دهیم صادرات انجام شود.
وقتی قیمت ارز افزایش مییابد محصولات کشاورزی با قیمت بالایی صادر میشود و قیمت داخلی نیز دچار نوسان میشود. سالهایی نیز داشتیم که صادرات انجام نشد و محصولات روی دست کشاورز ماند.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که صادرات را برنامه محور کنیم تا هر تاجر یا شرکتی که میخواهد محصولی را به هرکجای دنیا صادر کند از قبل برنامهریزی داشته باشد و به صورت کشاورزی قراردادی محصولات برای آنها تولید و بر اساس تولید صادرات انجام شود.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: در قانون صادرات و واردات چنانچه کمبودی داشته باشیم قانون به دولت اجازه داده است که واردات انجام شود که در حال حاضر مقداری پیاز وارد کشور شده است.
واردات پیاز تنها تمهید وزارت جهاد کشاورزی
در ادامه حسین اصغری، مدیرکل دفتر امور سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این خصوص، گفت: مقداری پیاز وارد کشور شده و در حال حاضر در بندر جاسک است و پس از بررسی سلامت و کیفیت آن وارد کشور خواهد شد.
وی افزود: در شهریور، مهر، آبان پیاز زیادی صادر شد که البته ارز آوری خوبی برای کشور داشت.
اصغری تصریح کرد: باید قبول کرد که کشاورزی مبتنی بر اقلیم است.
وقتی بارندگی رخ میدهد برداشت و ارسال محصولات با تاخیر مواجه میشود. خوشبختانه با بهبود شرایط اقلیمی اوضاع بازار بهتر خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: روزانه برداشت ما در جنوب کرمان به حدود ۳هزارتن میرسد و برداشت پیاز هرمزگان و سیستان نیز شروع شده است و قطعا برداشت روزانه ۴۵۰۰ تن پیاز نیاز کشور را پاسخ خواهد داد.
Friday, 22 November , 2024