به گزارش وقایع نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در آیین هفتمین جشنواره سیر و همایش روز بزرگ تیمورلو که با حضور رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهمیت این رویداد اظهار کرد: جشنواره سیر فرصتی ارزشمند برای همافزایی، تبادل تجربه، بیان مشکلات تولیدکنندگان و تقویت مسیر برندسازی این محصول است.
وی افزود: امروز محصول سیر از تمام نقاط کشور به تیمورلو آورده میشود و این نشاندهنده موفقیت در برندسازی این شهر به عنوان قطب اصلی تولید و تجارت سیر در کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در تشریح وضعیت کشت سیر در آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت سیر در استان حدود ۸۴۰ هکتار است و براساس آمار، در تولید سیر تر بعد از استان اردبیل، رتبه دوم کشور و در تولید سیر خشک پس از همدان و مازندران، رتبه سوم کشور را داریم.
شفیعی با اشاره به سایر ظرفیتهای کشاورزی آذرشهر خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد لپه کشور و ۹۰ درصد نخودچی در آذرشهر تولید میشود و خشکبار این شهرستان نیز دارای شهرت ملی و حتی جهانی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای حمایتی دولت از تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: برخی موانع موجود بر سر احداث شهرک سیر هفته آتی رفع می شود و احداث شهرک سیر توسط سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی درباره ظرفیتهای فرآوری این محصول نیز گفت: در حال حاضر ۱۰ مجموعه فرآوری صنعتی و ۱۵ مجموعه فرآوری سنتی در حوزه سیر فعالیت دارند. اگر طرح شهرک سیر نهایی شود، میتوانیم همه فعالان این حوزه را در قالب یک مجموعه منسجم سازماندهی کنیم.
شفیعی در پایان اظهار کرد: با توجه به اراضی مناسبی که در مجاورت زمین اختصاصیافته برای شهرک سیر وجود دارد، امکان توسعه این مجموعه تا ۱۰۰ هکتار نیز پیشبینی شده است. این طرح میتواند زمینهساز اشتغال پایدار، افزایش بهرهوری و در قطب اصلی فرآوری سیر کشور شود.
Sunday, 19 October , 2025