حکمرانی ریال را تقویت می‌کنیم؛ ما می‌خواهیم حکمرانی ریال را تقویت کنیم که هم نظارت بر آن آسان‌تر شود و هم جلوی پولشویی و فساد گرفته شود.

حکمرانی ریال را تقویت می‌کنیم؛ ما می‌خواهیم حکمرانی ریال را تقویت کنیم که هم نظارت بر آن آسان‌تر شود و هم جلوی پولشویی و فساد گرفته شود.

به گزارش پایگاه خبری وقایع‌نیوز، رئیس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب اظهار داشت: در شرایط تحریم یکی از مواردی که آمریکا از آن استفاده می‌کند حکمرانی دلار است، این کشور به‌دلیل اشرافی ‌که روی حکمرانی دلار دارد اگر یک دلار در دنیا جابه‌جا شود، بر آن نظارت می‌کند و ما هم می‌خواهیم حکمرانی ریال را تقویت کنیم که هم نظارت بر آن آسان‌تر شود و هم جلوی پولشویی و فساد گرفته شود.

علی صالح‌آبادی ادامه داد: استفاده از هوش مصنوعی، قرارداد‌های هوشمند و زنجیره بلوک در شبکه بانکی به تحقق حکمرانی دیجیتالی ریال کمک می‌کند، همچنین سفته و برات الکترونیکی در شبکه بانکی به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: نیاز مشتری به فناوری‌های دیجیتال به معنای رهاشدگی نیست و باید با ابزارهای الکترونیکی بر این خدمات نظارت شود.

صالح‌آبادی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های دیجیتال موجب شده شعبه‌های بانکی کشور به ۲۰ هزار شعبه کاهش پیدا کند، گفت: سیر کاهش شعبه‌ها همچنان ادامه دارد و ما دنبال این هستیم که مردم به این وضعیت عادت کنند.

رئیس کل بانک مرکزی که امروز ۲۸ آذرماه در کنفرانس ملی تحول دیجیتال، بانک و بیمه در سالن همایش‌های کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کرد با بیان اینکه ۹۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال از فناوری‌های بانکی استفاده می‌کنند، تصریح کرد: در شبکه بانکی کشور ماهانه بیش از ۳.۵ میلیارد تراکنش انجام می‌شود و سطح دسترسی شبکه بانکی کشور به فناوری‌های دیجیتال ۹۹.۹۹ درصد است.

وی اضافه کرد: شمولیت بانکی در حوزه تسهیلات دارای یک عقب‌ماندگی تاریخی است و باید از فناوری‌های دیجیتال در این زمینه هم استفاده بیشتر شود و در محیط آزمایشی بانک مرکزی موضوع لندتک‌ها دنبال می‌شود و همچنین مجوزهای بانک مرکزی درجهت نوآوری تسهیل می‌شود.

نقشه راهی برای تحول دیجیتال

بنابر اعلام ستاد خبری کنفرانس ملی تحول دیجیتال، بانک و بیمه، رئیس کل بانک مرکزی در ادامه یادآور شد که برای کنترل سود سپرده‌های بانکی و جلوگیری از خلق پول در شبکه بانکی هم از فناوری‌های دیجیتال استفاده می‌شود. بر این اساس بانک مرکزی برای تحول دیجیتال، نقشه راه دارد و نیاز به زیرساخت‌ها و فناوری‌ها برای اجرای تحول دیجیتال در شبکه بانکی مشاهده می‌شود.

صالح‌آبادی در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به برنامه بانک مرکزی درباره افزایش نرخ سود سپرده بانکی، گفت: در حال حاضر هیچ نرخ مشخص جدیدی برای سود سپرده تعیین نشده است. بر این اساس نمی‌توان گمانه‌زنی‌ها مبنی بر افزایش پنج درصدی سود بانکی را تایید کرد.

وی افزود: درباره افزایش سود سپرده و تسهیلات باید در شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری شود و اعداد مطرح شده در رسانه‌ها فقط در حد شایعه است.

صالح‌آبادی خاطرنشان کرد: سیاست رسمی بانک مرکزی تقویت بازارهای رسمی است؛ امسال ۴۶ میلیارد دلار در سامانه نیما تامین ارز انجام شده در حالیکه سال قبل حدود ۳۷ میلیارد دلار تامین ارز واردات در سامانه نیما صورت گرفته بود.

به گفته وی، معاملات ارزی در کانال‌های تلگرامی عمق به شدت کمی داشته و در برخی موارد معاملات واقعی نیست.

همچنین برخی از این معاملات حالت قمار دارد. بر این اساس نیازهای ارزی در حوزه خدمات در بازار متشکل ارزی تامین خواهد شد.