به گزارش پایگاه خبری وقایع‌نیوز به نقل از روستانیوز: افشین صدر دادرس در مورد اقدام مسئولان در جهت رفع این مشکلات اظهار داشت: به دلیل عدم توجه مسئولان و دستگاه‌های متولی به این مسائل، ضربات سنگینی بر پیکره دام‌پروری کشور و گاوداری‌هاواردشده است.

عدم تأمین نهاده به چالش دام سبک تبدیل می‌شود، نهاده را تأمین کنید، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: در طول دو سال گذشته مشکل عمده ما تأمین نهاده‌ها و انباشتگی دام در دامداری‌ها بوده است.

به گزارش پایگاه خبری وقایع‌نیوز به نقل از روستانیوز: افشین صدر دادرس در مورد اقدام مسئولان در جهت رفع این مشکلات اظهار داشت: به دلیل عدم توجه مسئولان و دستگاه‌های متولی به این مسائل، ضربات سنگینی بر پیکره دام‌پروری کشور و گاوداری‌هاواردشده است.

وی ادامه داد: لذابسیاری از دامدارها به دلیل عدم توانایی در ادامه وضعیت موجوداز چرخه تولید خارج شدند.

صدر دادرس با اشاره به عدم وجود آمار دقیق این افراد بیان کرد: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی متولی آمارگیری است؛ اما معمولاً آمارگیری دقیق دامداری‌ها و دامدارها توسط مرکز آمار ایران انجام می‌گیرد.

وی عنوان کرد: حل مشکلات این بخش در گروی ایجاد یک سازوکارمناسب برای تأمین نهاده‌های دام سبک و سنگین روستایی است.

صدر دادرس در مورد تولید گوشت کشور گفت: گوشت تولیدی کشور حاصل زحمات و دست رنج تولیدکنندگان، دامداران سبک و سنگین روستایی و پرواربندها بوده است.

وی ادامه داد: این تولیدکنندگان علاوه بر محروم بودن از حمایت‌های دولتی،به دلیلعدم توجه و برنامه‌ریزی در بازار گوشت، نهاده‌های موردنیاز آن‌ها در بسیاری از مواقع سال تأمین نشده است.

 صدر دادرس با اشاره به مشکلات عرضه گوشت در بازار بیان کرد: بازار گوشت جولانگاه دلال‌ها و واسطه‌ها شده و قیمت دام زنده هیچ تناسبی باقیمت گوشت ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین کشوری قیمت دام زنده بین ۶۲تا۶۵هزار تومان است؛درحالی‌که قیمت گوشت بین ۱۴۰تا۱۸۰هزار تومان است.

صدر دادرس افزود: قیمت دام پنج‌تا شش هزار تومان افزایش داشته درحالی‌که قیمت گوشت از ۱۲۵ به ۱۸۰هزار تومان رسیده است.

وی بیان کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۱ برنامه‌ریزی‌ها برمبنای تولید و داده‌های آن باشد و تولید گوشت، شیر، تخم‌مرغ و مرغ کشور به‌صورت متوازن برنامه‌ریزی شود.

صدر دادرس همچنین گفت: اگر به تولید گوشت توجه نکنیم و دامداران و تولیدکنندگان گوشت را از چرخه تولید حذف کنیم، نه‌تنها به تأمین مرغ کشور کمکی نمی‌شود بلکه باعث افزایش فشار تقاضا برای تأمین مرغ خواهد شد.

وی ادامه داد:لذا با توجه به ظرفیت تولید مرغ در کشور و محدودیت‌های موجود، شاهد معضل بزرگی در تولید، تأمین و توزیع مرغ خواهیم بود.

صدر دادرس همچنین افزود: درحالی‌که اگر گوشت، شیر، تخم‌مرغ و مرغ را در یک سبدغذایی قرار داده و به‌صورت متوازن به همه اینبخش‌هاخدمات دهیم، مطمئناً نه‌ تنها بازار هر چهار محصول را به‌راحتی می‌توانیم تهیه کنیم، بلکه کمبودهای احتمالی هم جبران می‌شوند.

وی با اشاره به تأثیر جنگ روسیه و اوکراین در تأمین نهاده‌های کشورمان عنوان کرد: تأمین نهاده‌های ما از سمت روسیه که از مبادی شمالی ایران انجام می‌شد به دلیل یخ زدن کانال ولگادون از آبان ماه تاکنون انجام‌نشده است چون امکان تردد کشتی‌ها در این رودخانه وجود ندارد.

وی ادامه داد:معمولاً در این زمان نهاده‌های موردنیاز را از طریق قزاقستان تأمین می‌کنیم.

صدر دادرس افزود: اما واردات نهاده از طریق بنادرجنوبی کشور از اوکراین بعد از جنگ قطع‌شده که مسلما تأثیرات خود را بر قیمت‌های جهانی خواهد گذاشت.

وی با اشاره به نامعلوم بودن زمان اتمام جنگ بیان کرد: با توجه به این‌که اوکراین حجم قابل‌توجهی از تولید را در کل دنیارا برعهده داشت مسئولان باید به فکر پیدا کردن جایگزینی برای این کشور در تأمین نهاده‌ها باشند.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: در سال جاری نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشتیم ولی بر اساس پیش‌بینی‌ها همچنان در شرایط خشک‌سالی هستیم و باید اقدامات لازم برای مقابله با آن انجام گیرد.

  • منبع خبر : https://www.rustanews.ir/